Fatima

 
 

Denne hollandske KWPN-hoppe blev købt med hoppeføllet Acapella B(A’khan Z) ved siden i 1995. Fatima er kåret i hovedstambogen og var fløj i holdet af ældre hopper til kåringen.


Fatimas far Oldenburg er efter den skimlede anglo-araber Inschallah x, som er en af de mest betydningsfulde anglo-araberhingste i den europæiske varmblodsavl.


Oldenburg er født i Tyskland(1973), hvor han stod på Gestüt Vorwerk i Cappeln under navnet Imperial. Ved 100-dages testen fik han 9.5(spring), 9.5(terrænspring) og 10(løsspring). Han blev herefter solgt til Holland, hvor han blev omdøbt til “Oldenburg”. I Holland er han bl.a. fader til OL- og World Cup finale-deltageren Zucarlos, som blev redet af canadieren Jay Hayes ved OL i Barcelona ’92. Han er endvidere MF til den internationale hollandske springhingst, Mr. Blue(e.Couperus).


Fatima giver via sine 25% anglo-araberblod og 25% fuldblod et ædelt præg videre til sit afkom.


Hoppen har fået 8 føl i DK, hvoraf de seks har været fremstillet på følskue. Alle har opnået ærespræmie, og de 4 har været kvalificeret til Dansk Varmblods følfinale, og en var reserve til denne finale. Herudover opnåede føllene Consensus Rose(Cajus) og Alexus Rose(Aston) at blive blandt de 3 bedste hingsteføl i deres årgange. Alexus Rose var i 2006 kvalificeret til unghestechampionatet i springning, hvor han opnåede 9-taller i kapacitet både i løsspringning og hos femmedryttteren(ialt 816.8 pts).


Fatimas anden søn efter Aston, Anzac Rose, deltog ligeledes i Dansk Varmblods følfinale.


Fatimas søn A’khantus Rose(A’Khan Z) har gået springning i Norge under bl.a. Peter Flam.


Filippa Rose efter Coronado I og Fatima fik bl.a. 10 i kapacitet i løsspringning ved Egnethedstesten, og hun blev udtaget til Unghestechampionatet 2009, men hun deltog ikke pga. af skade. Hun blev fløjhoppe blandt springhopperne ved sin kåring og ved Eliteskuet 2009 modtog hun opdrættermedalje i sølv.


Fatima fik april 2008 hingsteføllet Cazador Rose efter Equest Carnute-sønnen Carson Ask, som døde før bedækningssæsonen 2008.


Fatima blev aflivet pga. alder i 2012.

 

Hoppe. Født 1987 ( Oldenburg - Le Faquin xx - Uniek )